Oldalak

2012. augusztus 10., péntek

Day 30. Something from my favorite store- Valami a kedvenc uzletembol

Meg lehet, hogy emlekeztek erre a hosszu ujju, zipzaras felsore a blog legelejerol. Hat ez a pulcsi az egyik legeslegkedvencebb ruhadarabom a szerintem legkedvelhetobb uzletbol, ahol valaha voltam. 
-----------------------------
You might remember this long sleeved shirt I put on the blog in the beginning. This zip up pullover is one of my very favorite pieces from a store I like the most of all the ones I've ever been.


Ez egy tervezoi felso egy fiatal divattervezotol, Polonszkytol, amit akkor vettem, mikor nyertem egy 30%-os vasarlasi utalvanyt a Zoe Phobic facebook oldalan. A Zoe Phobic boltot amugyis nagyon kedveltem, akkor jartam ott eloszor, mikor a koszoruslanyok ruhajanak probaltam megfelelo darabot talalni. Akkor meg a Dob utca kornyeken helyezkedett a bolt, azota mar atkoltozott a Vaci utcaba, de abban biztos vagyok, hogy meg mindig ugyanannyira hangulatos az uzlet, mint akkor volt.
--------------------------
This shirt is from a young Hungarian fashion designer, Polonszky, and I bought it when I won a 30% discount coupon on the Zoe Phobic facebook website. I liked the Zoe Phobic store anyways, I was there the first time when I was looking for the perfect dress for my bridesmaids. Then it was around the Dob street in Budapest, but they recently moved to the Vaci street, however, I am sure that the showroom still has the same atmosphere as it did then.


Azok kozuletek, akik mar jartak tervezoi boltban, tudjak, hogy sokkal tobb figyelmet forditanak rad egy ilyen kicsi uzletben, mint egy fast-fashion boltban, mint peldaul a H&M vagy a Bershka. A rad iranyulo figyelem miatt talan te is kicsit komfortosabban erzed magad, mint mikor mondjuk konkretan le kell vadaszni egy eladot, hogy segitsen.

Ami itt mas, mint mondjuk az elobb emlitett nagyobb uzletekben, az az, hogy mivel nem biztos, hogy a helyszinen lesz a meretedben ruha, elofordulhat, hogy kesobb vissza kell menned erte, mikor elkeszult a te meretedben. Persze amennyire mondjuk hatrany az, hogy nem kaphatod meg rogton az ahitott ruhadarabot, az viszont sokkal kedvezobb, hogy a meret 100%-osan jo lesz rad, mivel itt van lehetoseg arra, hogy ha valami nem stimmel, arra felhivhatod a figyelmet, es kijavitjak neked, mielott elviszed.
------------------------
Those of you who have been to a designer store before know, that they give you a lot more attention, than at a fast-fashion store like H&M or Bershka. That might make you feel more comfortable as well, because you don't have to 'hunt' for a shop assistant to help you. 

What is different here from the bigger stores is that it happens that they don't have your size at the store and you have to go back for what you want later, when it is ready. But of course, even though you might not get the piece of clothing you wanted instantly, the positive part of the story is that the size will fit you perfectly, because if you notice it's too big or too small somewhere, you can ask them to fix that for you before you take it. 


Az uzlethelyisegek kozti kulonbseg persze nem az egyetlen indok arra, hogy ezt az uzletet szeretem az osszes kozul a legjobban. Szimon Agnes Nora, a Zoe Phobic tervezoje, mintha a gondolataimat olvasna- a ruhak mind egyszeru, de megis gyakran extravagans darabok, amelyek egytol egyig magukon hordozzak tervezojuk keznyomat. A vonalvezetesukon es minosegi anyagukon kivul pedig meg az aruk is rendben van :) Csak peldanak, itt egy blezer (ami ugyebar tervezoi) majdnem ugyanaz az arkategoria, mint mondjuk egy H&M-es, a ZARA-nal pedig altalaban olcsobb. Es ha engem kerdeztek, en inkabb valami olyat valasztok ugyanazert az arert, ami nem jon velem szembe az utcan ;)

Ha a boltba nem tudtok bemenni, netrol is lehet rendelni a http://zoephobic.hu/ -n.
-------------------------------------
The difference between the places themselves of course is not the only reason that this is my favorite store. Agnes Nora Szimon, the designer of Zoe Phobic, is like reading my mind- the clothes are all simple, but often extravagant pieces, that you can tell of by just a glance, who their maker is. Apart from the style and the quality fabric their price is okay, too :) Just an example, a blazer ( which is like we said, is by a designer) is almost the same price category, as the same thing from H&M, but usually cheaper, than ZARA. If you ask me, I would rather buy something that I'm not going to see someone else wearing ;)

If you cannot go to the store, you can order from online, too from http://zoephobic.hu/ . She ships internationally I think.

Ma meg, ha lesz idom, csinalok nektek egy taskas bejegyzest ;)

Legyen szep napotok!
---------
If I will have time today, I'm coming back with a post about bags ;)

Have a nice day guys!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése