Oldalak

2012. november 5., hétfő

Alapdarabok 5. A kis fekete ruha/ Basics No 5. The little black dress

Basics No 5Itt a hétfő! Hogy valami jó is legyen ebben a napban, íme a legújabb alapdarabos bejegyzés, amiben arról a bizonyos Kis Fekete Ruháról fogunk beszélni! :)
------------
Monday is here! To have something good in today, here´s a new basic pieces episode, we will talk about that very important Little Black Dress! :)1. Homokóra alkathoz

Little black dress for queen bees

Darázsderekú lányoknak szinte minden jól áll, de a fekete szuperfegyvereddel még inkább kihangsúlyozhatod  ezt az előnyös testrészed. A szélesebb vállú, peplumos, valamint a derék mentén kivágott darabok ráerősítenek az alakodra és oda vonják a tekintetet, ahol a legtökéletesebb vagy. Jöhet minden, ami középrészen díszített, hossz tekintetében pedig a térd felett végződő kategóriában érdemes nézelődnöd.
------------
Girls with the waist of a hornet look good in anything, but with your black super secret weapon you can emphasize your most attractive body part even more. Wider shoulders, peplums, cuts around the waist will make your shape even more noticeable and leads stares to the section of you, where you are the most perfect. Everything can come that´s decorated in the middle and as far as length is concerned, you should look into the category that ends above the knees.


Kim Kardashian tipikus homokóra-alkattal rendelkezik, ez a ruha pedig  remekül kiemeli ezt a tulajdonságát. Így kell ezt csinálni!
----------------
Kim Kardashian has a typical hourglass-figure and this dress emphasizes this feature of her very well. This is how it´s got to be done!Beyonce a képen láthatóan kihasznált minden lehetőséget, ami az alkatában rejlik: a széles vállrész és az öv remekül körülöleli az alakját.
----------
As you can see it in this picture, Beyonce used all possibilities that are in her shape: the wide shoulders and the waistbelt hug her figure perfectly.Ismét Kim, ismét egy jó választás: itt a derékrésznél kivágott ruhák előnyeit figyelhetjük meg.
-----
It´s Kim again, in another great choice: here we can see the positive effects of a dress that has cutouts around the waist.2. Kis termetű lányoknak

Little black dress for petite princesses

Habár vékony, pici lányoknak nagyon sok minden jól áll, szerintem a lehető legjobb választás egy nem túl mély kivágású, térd feletti és mini közötti környékén véget érő ruhácska. Ez azért van így, mert egy hasonló stílusú ruha a tekintetet minden esetben a lábra vezeti, így sokkal magasabbnak fog tűnni a viselője. Ha ez még mindig nem elég, egy nude magassarkú még rátehet egy lapáttal erre az illúzióra.
-------------
Even though a lot of things look good on shorter, thin girls, I think the best choice is something that does not have a deep cleavage and ends somewhere between a mini and knee length. This is because a dress like that will draw attention to the legs mostly, which will make you look much taller. If this is still not enough, a pair of nude heels will boost this effect even more.


A képen Eva Longoria egy mélyebb kivágású kis fekete ruhában jelent meg egy eseményen- itt láthatjátok, hogy neki ez is jól áll, de van egy kép kicsit lejjebb, ahol nekem sokkal jobban tetszik.
---------
In this pic you can see Eva Longoria in a deep cut LBD at an event- you can see this looks good on her as well, but there´s another picture of her below, I think that is a much better choice. 


Victoria Beckham megmutatja, hogyan kell felvenni egy fekete minirucit.
-------
Victoria Beckham shows how to wear a black mini dress.


Szerintem Eva Longoria itt sokkal jobban betalálta, mi áll jól neki, habár természetesen az első képen is nagyon jól néz ki.
----------
I think Eva Longoria got here what looks best on her, but of course, she´s beautiful in the first picture, too.


3. Fiús, izmosabb alkathoz

Little black dress for sexy tomboys

Ha ti is hozzám hasonlóan karban kicsit erősebbek vagytok, vagy csak alapjában véve fiúsabb alkatotok van, egy hosszabb ujjú ruha számotokra a legjobb választás. Az is jól áll nekünk, ha kicsit jobban ki van emelve a vállrész vagy peplumot is kap a szoknyánk, egy kis csipke pedig nőiesebbé teheti a megjelenést. Hosszra egy kb. combközépig vagy térd felettig érő darabbal nem lehet nagyon mellélőni. 
-------------
If you are like me, and have muscular arms or just a boyish shape in general, a long sleeve dress seems like a good choice. Emphasized shoulders and peplum will make us look better, and a little lace can give our appearance a little girly kick. Lengthwise you cannot go wrong with a middle thigh or knee length piece. 


Természetesen Blake Livelynak nem fiús az alakja, de itt pont egy olyan ruhát visel, ami nekünk is jól állna.
----------
Obviously Blake Lively does not have a boyish shape, but she wears a dress here that would look good on us as well.Beyonce megint eltalálta.
-------
Beyonce got it right again.


Blake Lively még mindig nem fiús alkatú, viszont még mindig szép ruhában.
----------
Blake Lively, still not boyish, but still in an awesome dress.


4. Erősebb testalkathoz

Little black dress for real divas

Ha rajtatok is van egy kis felesleg, akkor érvényesül a jó öreg ´rejtsük el a nem kívánatos részeket´ elv. Molettebb lányoknak a térdnél vagy térd alatt végződő szoknyák fognak jól állni, de persze itt is van rengeteg variáció, az elől rövidebb, hátul hosszabb szoknyák például máris egy kis érdekességet csempésznek az összeállításotokba. Ha a karod vastagabb, hosszabb ujjú ruhát vegyél fel, ha viszont inkább a lábad az, amit nem szeretnél mutogatni, felül mutasd meg, amid van! Egy enyhén átlátszó felső réteggel rendelkező ruha is megmentheti az estéd. Nem kell félni, de ne mutass többet magadból, mint amire büszke vagy!
---------------
If you have a little extra weight, too, the good old ´ hiding the parts not needed´ rule gets to work. For bigger girls wearing dresses knee length or below is recommended , but of course you have a lot of possibilities here as well, for instance a shorter front- longer back dress  can bring a little fun into your outfit. If your arms are thicker, wear a long sleeve dress, but if it´s your legs you don´t want to show, have a deeper cleavage! Dresses with a lightly see through upper layer can save your night. No need to be afraid, but remember, never show more of yourself than what you are proud of!


Christina Hendricks nem éppen egy sovány lány, mégis mindig nagyon tudja, mi áll jól neki.
---------
Christina Hendricks is not a very skinny girl, but she always knows, what looks best on her!Adele igazi díva, aki nagyon szereti a fekete rucikat, és mindig tudja, melyik áll neki a legjobban.
---------
Adele is a real diva, who loves LBDs and always knows what looks the best on her.


C.H. , még mindig tudja.
-----
C.H., still knows.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg Facebookon! :)
--------
Did you like this post? Share on Facebook! :)


For queen bees:

Miu Miu jersey dress
$1,000 - flannelsfashion.com
Lipsy one sleeve dress
$30 - bankfashion.co.uk
Dorothy Perkins mesh dress
dorothyperkins.com
Black sequin dress
ricketyrack.com
Platform booties
$40 - republic.co.uk
Stella McCartney clutch handbag
$840 - farfetch.com
River Island gold handbag
$48 - riverisland.com
Clutch purse
$390 - cultstatus.com.au
Statement necklace
$16 - colettehayman.com.auFor petite princesses:


Wallis little black dress
wallisfashion.com


Motel lace dress
$67 - motelrocks.com

Club L pencil dress
$56 - republic.co.ukNude pumps
boohoo.com

Black pumps
$40 - newlook.com

Kate Spade clutch
katespade.com

L K Bennett l k bennett
$295 - lkbennett.com

Clutch handbag
yoursclothing.co.uk

Miso envelope clutch
$24 - republic.co.ukFor sexy tomboys:


Twenty8Twelve zipper dress
$540 - farfetch.com

Bastyan maxi dress
$355 - johnlewis.com

Mango longsleeve dress
$110 - mango.com

Jane Norman longsleeve dress
$45 - janenorman.co.uk

Wedding shoes
$955 - cricket-fashion.com


High heels
$56 - bankfashion.co.uk

Leather pumps
windsorstore.com


Cole haan
colehaan.com

Aldo
aldoshoes.com

Oasis foldover clutch
$40 - oasis-stores.comFor real divas:


Gestuz lace dress
$320 - question-air.com

Maxi dress
$61 - fashionunion.com

Lipsy
$72 - lipsy.co.uk

Knit dress
$155 - witchery.com.au

Glitter pumps
amazon.com

Nude pumps
$40 - fashionunion.com
Jane Norman gold clutch purse
$40 - janenorman.co.uk

Ted Baker leather clutch
$160 - johnlewis.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése