Oldalak

2012. szeptember 30., vasárnap

Irány kondizni!- Let´s go to the gym!

Untitled #15

Untitled #15 by agi-titus-karsai featuring a racerback tank

Sziasztok! Nemsokára hétfő, úgyhogy ha még nem jártok edzeni, ez remek alkalom lehet az egészséges életmód elkezdéséhez! Több ´okos ember´ (szakértő) is azt állítja, hogy azok, akik a hét elején kezdik el az új edzés-programjukat, sokkal nagyobb eséllyel fognak végig kitartani az elhatározásuk mellet, szóval hajrá!

A mai bejegyzésben szeretném veletek megosztani pár tapasztalatomat, ami az edzéshez hordott ruhákkal kapcsolatos, remélem, ez segíteni fog nektek a kondizás jobb élménnyé tételében!
-------------------
Hi guys! It´s almost Monday, so if you haven´t been going to the gym yet, this might just be the perfect occasion to start! Many ´clever people´ (scientists) claim that those who start their new workout program in the beginning of the week tend to be more successful and reach better results, so YAY!

In today´ s post I would like to share some of my experiences concerning the clothes worn for workouts, I hope it will help to make working out a better time for you!


http://fashionablyliving.com/wp-content/uploads/2011/12/Jamie-Eason.jpg
A legnagyobb motivációm, Jamie Eason
---
My biggest motivation, Jamie Eason




Tudjuk, hogy a konditerem nem egy kifutó, szóval ne értsetek félre, nem azt próbálom mondani, hogy mindenből a legdrágábbat és mindenből a legtrendibbet, én sem ezt tartom első szempontnak. Viszont tapasztalatból mondom, hogy ha jól érzed magad a ruháidban, az mindenképpen extra lendületet ad ahhoz, hogy a maximumot hozd ki magadból. Lássuk, mik a legfontosabb kondis ruhadarabok!
--------------------
We know that the gym is not a catwalk, so don´t misunderstand me, I´m not trying to say that you should buy the most expensive and the trendiest of everything, this is not important for me either.  But I´m saying this because I experienced it, that if you feel good in your clothes, it will give you more motivation and power to get the maximum out of your workout. Let´s  see what are the most important gym accessories!

1. Nadrág

Ha ti is súlyokkal akartok edzeni és a kardiózást sem szeretnétek kihagyni, két dolgot kerüljetek: a trapézszárú nadrágokat és sortokat. A trapéz nekem mindig beleakadt valamibe, biciklizésnél, futásnál idegesített, ahogy lötyögött, az alja rongyosra szakadt... Én kifejezetten nem szeretem ezt a típust a számomra leghatásosabb edzéseknél. 
A másik, amit kerülök, az a rövidnadrág. Lábtárogatós gyakorlatoknál, hasizomnál, fitness labdás edzéseknél igen kellemetlen, mikor arra kell figyelni, hogy nehogy kilógjon a bugyink. Az edzéshez legjobb nadrágok a feszülős latexgatyák vagy a capri nadrágok, de a kondi-leggingset és a térdig érő, alul húzott gatyákat is nagyon szeretem.
-------------
1. The Pants

If you are working out with weights, too and don´t like to skip cardio either, you should avoid two things: trapese pants and shorts. Trapese pants always get stuck in something and when riding the bike or running, its flopping is kind of annoying, the bottom of it is getting ugly in the matter of weeks... I really didn´ t like this kind for my workouts. 
The other thing I don´t wear is shorts. At the adduction-abduction excercises, abs workouts and movements with the balance ball  it´s pretty uncomfortable to have to concentrate on your panties not showing. What I recommend for you to wear are skinny latex pants, capris, gym leggings or pants that are pulled together at the knee.

http://feeds2.yourstorewizards.com/3160/images/full/homerun-nike-apparel-399217-womens-core-3-quarter-pant.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31YYXARaxOL.jpg

2. Póló és sportmelltartó

Ha nem vagytok 100%-osan büszkék az alakotokra, akkor javaslom egy lógósabb póló használatát, én is mindig ilyeneket hordok. Az ujjatlan felsőket preferálom leginkább, és azt is szeretem, ha a háta nem sokat takar, mivel így nem lehet annyira beleizzadni és jobban levegőzik. 
A sportmelltartó ne szorítson túlságosan, mert lelassíthatja a vérkeringést, de túl laza se legyen, mert akkor meg nem tart meg rendesen. Arra is figyeljünk, hogy ne legyen túl vékony, mert az ilyenek néha annyira átlátszóak, hogy pucérnak érzi benne magát az ember lánya.
-------------------
If you are not 100% proud of your shape, wear a loose shirt, I love those, too. My faves are tank tops that have a cut out back, this way I´m not too hot in them and airs out well.
When choosing your sports bra, don´t pick a too tight one, because it will slow down your blood flow, but don´t buy any that´s too big either, those won´t hold you enough. Pay attention to the fabric as well, too thin sports bras are see through, and you will feel naked in them.

http://i.bosity.com/clothes_cache/265/12008670/2710000011338429037_12008670_5_image.jpg

http://www.sportsmanswarehouse.co.za/images/product/1068037.jpg
Nekem ilyenem van lilában, ez eddig a legjobb!
------
I have this one in purple, this has been the best so far!

3. Cipő

A cipő az egyik legfontosabb része a kondizós szettednek- ezen tényleg nem érdemes spórolni. A gagyi sportcipő izomhúzódáshoz és ízületi fájdalomhoz vezethet, ami aztán napokig kínozza az embert. Én legutóbb egy görbetalpú futócipőt próbáltam ki. Az első pár hónapban nem volt rossz, de ahogy elkezdett elhasználódni, nagyon kellemetlen érzés volt ebben kardiozni. Figyeljetek rá, hogy ha napi szinten használjátok a futócipőtöket, legalább félévente le kell cserélni! Ha tehetitek, inkább olyan darabot vegyetek, amelyik nem nehéz- sokkal jobb benne futni.
--------------
3. Shoes

Shoes are one of the most important parts of your gym stuff- you really shouldn´t save money on that. Crappy sport shoes will make your muscles and bones hurt and will make you suffer for days. Last time I bought a pair of bent bottom running shoes. They were okay for the first couple of months, but as they started to be used away, cardio became a really uncomfortable thing to do in them. Pay attention to change your shoes at least every 6 months, if you are using them on a daily basis! If you can, try to buy  a lightweight pair- it will be a lot nicer to run in them.

http://blog.runningwarehouse.com/wp-content/uploads/2012/02/womenscurvedgel-lyte-2.jpg

http://ak.buy.com/PI/0/500/240762706.jpg

4. Kesztyű

Súlyemeléshez nélkülözhetetlen a kesztyű, hiszen ha nincs rajtad, csúnya bőrkeményedést alakíthat ki tenyereden az edzésed. Nekem ez az egyik kedvenc részem, mindig olyan menőnek érzem magam, ha edzős kesztyűben vagyok! :D Nem mellesleg most már lányoknak is annyi félét és színűt és formájút és köveset és mindeneset lehet venni, hogy már csak ennek a darabnak a megvásárlása meghozhatja a kedved egy kis súlyzózáshoz! :)
----------
4. Gloves

For lifting weights, having a pair of gloves is very much needed, because if you don´t have them on, you can build ugly calluses on your palms. This is my favorite gym accessory, because I always feel so cool when I´m wearing a pair of gloves! :D For girls they make so many shapes and colors and rhinestones and everything, that buying a pair of gloves only will make you feel like lifting weights already! :)

http://www.femmefitalefitness.com/shop/images/164
http://ecx.images-amazon.com/images/I/412LnOxpX7L._SL500_AA300_.jpg

http://www.femmefitalefitness.com/shop/images/167



A képeken látható darabokat  innen megrendelheted:
-------
You can order the items in the first pic from here:



Racerback tank
etsy.com


H m
$29 - hm.com


Adida
adidas.com


Adida
adidas.com


Jack will
jackwills.com


Puma capri pants
lordandtaylor.com


Adida
adidas.com


Nike
nike.com


Nike
nike.com


Nike
nike.com


H m
$24 - hm.com


Asics running shoes
endless.com


Skechers athletic shoes
infinityshoes.com


Sydney Evan gold necklace
bergdorfgoodman.com


Nike
$19 - johnlewis.com


Nike
$19 - johnlewis.com




1 megjegyzés:

  1. Most találtam rá a blogodra és meg kell mondjam, hogy nagyon kis aranyos! Bekövettelek! Esetleg, ha van egy kis időd meg tudnád nézni az enyémet? Köszönöm szépen! xxx
    crystallized-collarbones.blogspot.hu/

    VálaszTörlés